Tarif inchiriere macara Romania

Tarif inchiriere macara Romania

Tarif inchiriere macara Romania


In randurile care urmeaza vom incerca sa raspundem la intrebarea: " Care este pretul de inchiriere a unei macarale in Romania". Raspunsul la aceasta intrebare este mai complex si difera in functie de mai multi factori, elemente pe care le vom analiza mai jos
 

Tarif inchiriere automacara in functie de capacitatea utilajului


Pretul de inchiriere pentru o macara mobila este dictat in primul rand de capacitatea de ridicare a macaralei. Daca doresti sa inchiriezi o macara de 2 tone, cu siguranta ca vei plati mult mai putin decat pentru o automacara de 35 tone. In sens invers, este normal sa platesti mai putin pentru inchirierea unei macarale de 60 tone decat pentru o macara de 250 tone.  In nici un caz nu se ia in calcul greutatea pe care o ridici, adica daca vrei sa ridici o sarcina de 5000 kg - mai bine zis 5 tone - nu o sa ceri pret pentru o macara de 5 tone, pentru ca este posibil ca o astfel de macara sa nu poata ridica sarcina aceea. De aceea noi iti recomandam sa apelezi la o firma profesionista de inchirieri macarale pentru a le explica ce, unde si cum ai de ridicat o piesa iar acestia in mod normal iti vor da cea mai buna solutie pe care o au la indemana.

 

Perioada de inchiriere influenteaza intotdeauna pretul


Ca si in cazul firmelor de inchirieri masini, fiecare firma de inchiriere macarale prefera sa isi inchirieze echipamentele pe termen lung. De-a lungul anilor am primit telefoane in care clientii vroiau sa ne explice ca au nevoie de macara doar 20 de minute. Acest tip de apel este practic un soi de amuzament intrucat inchirierea unei macarale implica o oarecare logisitica, logistica care nu poate fi cuantificata intr-o prestatie de macara care se tarifeaza doar la 20 de minute. 
Pentru o firma de macarale care traieste din prestari servicii, faptul ca o macara se inchiriaza pe o perioada mai lunga reprezinta intotdeauna o provocare. In aceste situatii majoritatea firmelor de profil acorda discounturi si reduceri de la pretul de lista. La urma urmei este normal sa nu tratezi pe toti clientii la fel, ci in functie de importanta strategica si de volumul de vanzari al fiecarui client in parte. 
 

Specificul lucrarii poate influneta tariful de inchiriere?


Uneori se intampla ca anumite lucrari speciale de macara sa fie tarifate la un pret mai mare decat altele. De regula, lucrarile cu risc maxim de accidentare sau lucrarile care solicita un anumit model de macara care nu prea exista pe piata sunt ceva mai scumpe decat lucrarile normale. Este si normal pentru un propietar de macara care a investit sute de mii de euro intr-o macara speciala sa solicite un pret usor marit pentru o lucrare pe care doar macaraua lui o poate executa. La urma urmei, clientul intelege ca e mult mai important sa efectueze lucrarea fara a deteriora alte componente decat de a economisi 500-1000 de lei.
 

Locul santierului este important?


O intrebare fireasca. Locul santierului este important pentru determinarea pretului de inchiriere. Spre exemplu daca trebuie sa efectuezi o lucrare cu o macara 100 tone intr-un oras in care nu exista asa o macara mare, atunci cheltuielile mari de transport dintr-o alta localitate spre localitatea ta, vor influenta in mare masura pretul de inchiriere. Nu acelasi lucru putem spune despre orase mai mari in care sunt mai multe macarale de capacitate mare - unde sunt mai multi competitori care ajung sa se bata in preturi pentru a putea razbi in piata. Este normal ca pretul de inchiriere macara 100 tone sa fie mai mic in Bucuresti sau Ploiesti decat intr-un oras mic de provincie cum ar fi Medias din judetul Sibiu.
 

Pret de lista inchirieri macarale

Macara 30 tone - 200 lei / h.
Macara 40 tone - 260 ron/h
Macara 50 to - 350 ron/h
Macara 80 tone - 400 ron / ora
Macara 100 tone - 500-600 ron /h

Aceste preturi trebuie luate drept referinta, ele difera de criteriile mai sus amintite. Deasemenea, majoritatea prestatorilor de servicii cu macarale impun un numar de ore minim taxabile pentru orice lucrare - numar care variaza in functie de marimea macaralei si de orasul in care se doreste inchirierea macaralei.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!