Macarale la superlativ - top macarale puternice

Macarale la superlativ - top macarale puternice

Care sunt cele mai puternice macarale din lume?

Care sunt cele mai mari și mai puternice macarale din lume și care macara este cea mai mică dintre giganți? Vă prezentăm cele mai impresionante macarale care alcatuiesc topul mondial?
 

Care este cea mai înaltă macara pe șenile din lume?


Cea mai înaltă macara din lume se înalță chiar peste cladirea Commerzbank din Frankfurt, cladirea Torre Bankia sau are aproape inaltimea dubla decat Catedrala Manturii Neamului din Bucuresti. Macaraua pe șenile LR 13000 are 246 de metri înălțime, ceea ce o face cea mai înaltă macara pe șenile. Capacitatea sa totală de ridicare este de 3.000 de tone, atunci cand este echipata cu maximul de balast. 

Macaraua gigant “Big Carl”se transporta pe 250 de camioane

Macaraua gigant Sarens SGC-250, supranumita “Big Carl, pune in umbra toate celalalte macarale existenta. Pentru a transporta intreaga configuratie de macara sunt necesare 250 de camioane. Macaraua poate ridica sarcini de pana la 5000 de tone (aproximativ 50 de balene albastre) si poate ajunge pana la inaltimea impresionanta de 250 de metri. Aceasta poate avea o deschidere a bratului in lateral de pana la 275 de metri. Big Carl este prima macara de mare tonaj care se poate deplasa: pe santierul Somerset din Anglia s-au montat nu mai putin de 6000 de metri de sina pentru a permite rularea macaralei gigant Big Carl.


 

Cea mai înaltă macara turn din lume


Kroll K-10000 este cea mai mare macara turn din lume. Sunt fabricate doar 15 modele, dintre care primele 13 au fost cumpărate de Uniunea Sovietică. Înălțimea maximă a cârligului de sine stătător este de 84 de metri. Fapt distractiv: cabina șoferului este dotată chiar și cu aer condiționat, toaletă și lounge.


Vedere din turnul macaralei Kroll K10000
 

Cea mai puternică macara din lume poate ridica 14.200 de toneThialf este cea mai puternică macara plutitoare și este la fel de mare cât două terenuri de fotbal. Cu o lungime de 200 de metri și o lățime de 90 de metri, Thialf poate ridica maxim 14.200 de tone. Printre altele, această macara plutitoare a fost implicată în dezmembrarea Brent Spar, un rezervor plutitor de petrol din Norvegia, în 1998.


Macaraua plutitoare Thialf

 

Cea mai mică și mai ușoară macara din lumeCu o lățime de doar 55 de centimetri și o greutate proprie de 1.000 de kilograme, minimacarua UNIC URW-095 este cea mai ușoară mini macara pe șenile din lume. Se strecoara cu ușurință prin orice ușă și circulă cu până la 2,2 km/h - fiind ideal pentru lucrări în interior și în aer liber. De asemenea, este foarte prietenoasa cu mediul datorită unui sistem de monitorizare care monitorizează consumul de combustibil. 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!