10 curiozitati legate de macarale

10 curiozitati legate de macarale

Curiozitati despre macarale


Macaralele sunt masinarii importante din industria construcțiilor. Majoritatea șantierelor au cel puțin un tip de macara pentru a ajuta la ridicarea greutății și la lucrările de construcție. În industrie, macaralele sunt folosite pentru a construi clădiri, poduri, zgârie-nori, lifturi și echipamente grele și materiale. Mai jos sunt câteva fapte pe care este posibil să nu le știți despre macarale:

1) Macaralele au fost inventate de grecii antici, ale căror urme datează din anul 515 î.Hr. datând. Primele macarale au fost construite din lemn și alimentate de oameni și animale.
2) Companiile de top de pe piața macaralelor sunt Terex Corporation, Liebherr Group, Zoomlion Ltd, Tadano Ltd, Manitowoc Cranes și Sany Group.
3) Liebherr LR 13000 este cea mai înaltă macara din lume și atinge o înălțime maximă de 248 de metri.
4) În prezent, există peste 20 de tipuri de macarale, toate potrivite pentru diferite sarcini. Cele mai populare tipuri de macarale includ: macarale mobile, macarale pe șenile, macarale montate pe camioane, macarale pentru teren accidentat și macarale offshore.
5)Macaralele de construcție își împărtășesc numele cu cea mai înaltă pasăre zburătoare din lume. Macaraua industrială a fost modelată după pasărea, care are un corp inferior lat și greu, cu gât și cap agil și lung. „Corpul” macaralei ajută la ancorarea acesteia, în timp ce „gâtul lung” este folosit pentru ridicarea materialelor de construcție grele.
6) În Londra poți lua masa la un restaurant înalt care este de fapt o masă cu scaune suspendate de o macara la peste 100 de metri deasupra orașului.
7) Macaralele turn se construiesc în etape folosind propria putere de ridicare. O macara mai mică este folosită pentru a asambla brațul și mașinile, apoi turnul se ridică de la bază și ridică fiecare secțiune pe rând până când se atinge înălțimea dorită.
8) Statisticile din 2018 arată că macaralele mobile reprezintă 70% din piața totală a macaralelor, cererea pentru aceste modele fiind în continuă creștere.
9) Deși există o varietate de tipuri de macarale, există câteva componente de bază care alcătuiesc majoritatea macaralelor: braț, braț, cutie de viteze Rotex, stabilizatoare, contragreutate și cârlig.
10) Piața globală a macaralelor și palanelor este evaluată în prezent la 26 de miliarde de dolari în 2021 și se estimează că va crește la 33 de miliarde de dolari până în 2026.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!